Marias blogg
Yoga World
Okategoriserade

Att våga vara kreativ är en genväg in till mitt hjärta!

Att våga visa mig själv inifrån har alltid varit en längtan hos mig som jag blivit bättre på att göra för varje år jag levt. Jag tror att det är viktigt för alla att få utrymme att visa vilka vi är genom den form av skapande som är den som just jag känner ett flöde i. Att kommunicera genom skapande är en väldigt intim form av kommunikation och behöver hanteras med vördnad.

Att vara kreativ är ett sätt att ge sitt inre en form och i den aspekten får vi inte döma eller bedöma det vi bjuds in till av en annan. ”Man får inte korsa barnets eld” har jag hört sägas. Det ska betyda att det inte är tillåtet att döma eller bedöma ett barn som bjuder på sin kreativitet. Jag tror att det i allra högsta grad kan skapa sår.

För mig är det kreativa uttrycket en gåva till mig från mig själv och en gåva från andra till mig och till världen. Att få vara vittne till någon som målar en tavla eller testar nya yogaövningar eller sjunger en sång eller visar en spontan dans är det vackraste som finns. Ofta är det i kreativiteten som människan ÄR.

När jag vistas i en kreativ miljö så blir jag också mer kreativ. Det kreativa i andra väcker det kreativa i mig och jag tror att det gäller vice versa också. Att vara här, i ett område med kreativa konstnärer, människor som ger uttryck för tankar och känslor i sin konst, väcker min egen känsla för mig själv till liv. Jag vill röra mig, jag vill le, jag vill höra till, jag vill också vara med😊 Jag vill våga visa mig. Jag visar mig och jag blir lycklig.

Små enkla yogarörelser väcker upp min kropp och i varje andetag andas jag in den skapande kraften som finns runt omkring mig. Här finns inga koncept, ingen ålder, inga fördomar, inget undvikande. Här finns kraft och här finns liv.

Miljöer påverkar mig på olika sätt och bara vetskapen om det ökar min förståelse för mig själv. Jag får reflektera över vart jag behöver befinna mig för att väcka skaparkraften i mig, vart vill jag vara för att känna lugn, vart kan jag gå om jag vill känna mig lekfull?

Vi säger att vi ska hitta alla aspekter av oss själva inom oss men för att hitta dem behöver vi spegla dem. När vi har speglat dem kan vi plocka fram dem inom oss av egen kraft.

Ha en superfin söndag och gå ut och prova något nytt!

Våga yoga! Våga ta dig själv för givet! Du är så vacker i ditt varande!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.